Oleje i syropy

Sok z aronii

Sok z Aronii Owoce aronii zawdzięczają swoje właściwości bioflawonoidom i rutynie. Te właśnie składniki zapewniają dobrą kondycję naczyniom krwionośnym. Owoce aronii zawieraj antocyjany –  związki zwalczające wolne rodniki.

Czytaj więcej »

Sok z dzikiej róży

Sok z Dzikiej Róży Obecnie dziką różę stosuje się jako surowiec zielarski. Medycyna ludowa przypisywała jej działanie żółcio- i moczopędne. Owoce dzikiej róży był także szeroko stosowane jako środek ogólnie wzmacniający organizm i wpływający na jego witalność.

Czytaj więcej »

Sok z czarnej rzepy

Sok z Czarnej Rzepy Czarna Rzepa zawiera witaminy z grupy B oraz witaminy C i A. Jest źródłem dobrze przyswajalnych pierwiastków: potasu, żelaza, magnezu, cynku i wapnia.

Czytaj więcej »

Sok z goji

Sok z Goji Jagody goji utrzymują prawidłowe stężenie cukru we krwi, regulują przemianę materii i poprawiają trawienie. W medycynie chińskiej od tysięcy lat polecało się jedzenie jagód goji, aby poprawić wzrok.

Czytaj więcej »

Sok ze śliwki

Sok ze Śliwki Sok ze śliwki poprawia perystaltykę jelit i ułatwiających wypróżnianie. Jeśli chcesz pożegnać się z zaparciami wprowadź do swojej codziennej diety owoce śliwek lub ich przetwory.

Czytaj więcej »

Sok z głogu

Sok z Głogu Głóg to doskonały środek wzmacniający serce oraz regulujący kłopoty ze snem. Znany jest również, ze swoich właściwości relaksujących i odprężających.

Czytaj więcej »

Sok z derenia

Sok z Derenia Owoce derenia wspomagają przemianę materii. Ma to dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu, przywracając zachwianą równowagę.

Czytaj więcej »

Olej z pestek moreli

Olej z pestek moreli Olej ten ma delikatny, przezroczysty, lekko żółty kolor oraz charakterystyczny, delikatny zapach. Główny wpływ oleju z pestek moreli (poza walorami smakowo-zapachowymi) na nasz organizm to wspieranie systemu odpornościowego. 

Czytaj więcej »

Olejek pichtowy

Olejek Pichtowy Olejek z jodły syberyjskiej ma szerokie zastosowanie: wzmacnia system odpornościowy organizmu, działa odmładzająco, oczyszcza organizm usuwając toksyny i martwe komórki, uzupełnia niedobory witamin i mikroelementów oraz dodaje sił witalnych.

Czytaj więcej »

Olejek z Rokitnika

Olejek z Rokitnika Owoce Rokitnika to bogate źródło B-karoten i flawonoidów, które wykazują właściwości antybakteryjne, antywirusowe oraz przeciwzapalne. Substancje aktywne zawarte w rokitniku wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych oraz zapobiegają utlenianiu się cholesterolu.

Czytaj więcej »

Olej z orzechów cedrowych

Olej z Orzechów Cedrowych Orzeszki cedrowe to źródło witaminy E, F, retinolu – A i mikroelementów (magnez, mangan, żelazo, miedź, fosfor, jod). Olej Cedrowy to aktywny antyoksydant, który reguluje przemianę materii i poprawia trawienie

Czytaj więcej »

Olejek z Oregano

Olejek z Oregano Oregano zawiera flawonoidy, będące antyoksydantami, które wspomagają ochronę komórek przed atakiem wolnych rodników, odpowiedzialnych za przyspieszenie starzenia się narządów wewnętrznych.

Czytaj więcej »

Olej Arganowy

Olej Arganowy Olej arganowy  często jest dodawany do potraw, nadaje im niesamowity smak i zapach. Dzięki zawartości antyoksydantów wspiera nasz organizm zwiększając naturalną odporność.

Czytaj więcej »

Olej z Ostropestu

Olej z Ostropestu Olej pozyskiwany z ostropestu ma więc szereg cennych właściwości m.in. wspomaga pracę wątroby, reguluje czynności trawienne zwiększając wydzielanie soku żołądkowego, poprawia apetyt.

Czytaj więcej »