Oleje i syropy

Morwa Biała

Morwa Biała to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą zachować prawidłową masę ciała. Morwa dzięki swojemu wpływowi na syntezę enzymów sprawdza się również przy odchudzaniu. Delikatny osad występujący w soku jest pochodzenia naturalnego.

Czytaj więcej »

Sok z młodego jęczmienia

Sok z młodego jęczmienia to prawdziwa bomba witaminowa. Młody jęczmień bogaty jest w aminokwasy oraz białka, które doskonale wpływają na cały organizm. Korzystnie wpływa na siły witalne, wzmacnia mięśnie, wspomaga układ trawienny i układ krążenia.

Czytaj więcej »

Wilkakora

Wilkakora nie zawiera konserwantów jedynie naturalnie występujące cukry. Można ją z powodzeniem stosować w celu wspomagania układu immunologicznego, pobudzania przemiany materii oraz dodania wigoru. Osad występujący w soku jest zjawiskiem naturalnym.

Czytaj więcej »

Sok z Maqui Berry

Sok z Maqui Berry charakteryzuje się wysokim poziomem polifenoli i antocyjanów. Jest bogaty w witaminy: C, B, i E oraz m.in. w potas, wapń, magnez, cynk, bor oraz kwasy tłuszczowe. Chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV, wspiera procesy trawienne oraz układ odpornościowy.

Czytaj więcej »

Sok z Gravioli

Sok z Gravioli zawiera wiele cennych substancji oraz witamin B1, B2 i C, które wpływają korzystnie na samopoczucie i zapewniają prawidłową równowagę organizmu. Cenne substancje zawarte w soku z gravioli wspierają układ immunologiczny oraz tworzą naturalną barierę ochronną.

Czytaj więcej »

Pokrzywa

Pokrzywa bogata jest w znaczne ilości chlorofilu, β–karotenu, fitoncydów, ksantofili oraz witaminy C. Posiada ona właściwości moczopędne oraz oczyszczające układ trawienny. Poprawia kondycję skóry oraz włosów, szczególnie skłonnych do przetłuszczania się i wypadania.

Czytaj więcej »

Ostropest

Ostropest zawiera trzy aktywne grupy składników należących do grupy flawonoidów noszących nazwę sylimaryny: sylibilina, sylichristyna oraz sylidianina. Posiada własności antyoksydacyjne, wspiera funkcje trawienne oraz wspomaga pracę wątroby. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Czytaj więcej »

Sok z aloesu

Sok z aloesu to bogactwo składników czynnych biologicznie tj. aminokwasy i enzymy (lipaza, amylaza, celulaza), a także witaminy z grupy B, kwas foliowy, witaminę C, A. Aloes jest najbardziej uniwersalnym suplementem diety ułatwiającym oczyszczanie organizmu oraz wspomagającym proces trawienia.

Czytaj więcej »

Sok EkaVit

Sok EkaVit to połączenie żeń-szenia oraz dwunastu soków, w tym: soku z jeżyn, głogu, aronii, rokitnika, derenia, winogron czy pigwy. Sok zawiera naturalnie występujące cukry oraz zwiększa witalność w ciągu dnia i przeciwdziała skutkom stresu fizycznego i emocjonalnego.

Czytaj więcej »

Olej sojowy

Olej sojowy jako jeden z nielicznych olejów stanowi najlepsze źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, a szczególnie kwasu linolowego. Zawiera również duże ilości witaminy E i K, lecytyny, flawonoidów oraz steroli, które hamują wchłanianie cholesterolu.

Czytaj więcej »

Olej z nasion ostropestu

Olej z nasion ostropestu dzięki zawartej w nim sylimarynie ma pozytywny wpływ na wątrobę, ponieważ działa jednocześnie osłaniająco i odrtuwająco. Zalecany jest również do stosowania zewnętrznego jako środek przyśpieszający regenerację uszkodzonej skóry.

Czytaj więcej »

Olej z nasion czarnuszki

Olej z nasion czarnuszki ma szerokie zastosowanie zarówno przy chorobach skórnych tj, zakażenia grzybami, bakteryjne oraz alergiczne. Pozytywnie wypływa na układ pokarmowy, moczowy i oddechowy. Dodatkowo reguluje gospodarkę hormonalną i wspomaga odporność.

Czytaj więcej »

Olej z rokitnika

Olej z rokitnika jest niezwykle bogaty w witaminę E, kwas a-linolenowy i linolowy. Szczególnie polecany jest przy problemach skórnych, zapaleniu przewodu pokarmowego oraz jako wewnętrzny stymulator układu krążenia. Olej tłoczony jest na zimno i pochodzi z plantacji ekologicznych na Podlasiu.

Czytaj więcej »

Olej z lnianki

Olej z lnianki tłoczony jest na zimno i stanowi doskonałe połączenie kwasów omega 3 i omega 6. Polecany jest szczególnie osobom, które cierpią na schorzenia układu krążenia. Olej można stosować zarówno do sałatek, surówek, ziemniaków, ryb oraz innych potraw.

Czytaj więcej »

Olej rzepakowy

Olej rzepakowy jest najzdrowszym spośród wszystkich olejów roślinnych. Skutecznie przeciwdziała chorobom układu krążenia oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby mięśnia sercowego. Olej tłoczony jest na zimno, dzięki czemu obniża poziom cholesterolu oraz odpowiednio reguluje przemianę materii.

Czytaj więcej »