Sok z głogu

Sok z Głogu

Głóg to doskonały środek wzmacniający serce oraz regulujący kłopoty ze snem. Znany jest również, ze swoich właściwości relaksujących i odprężających.

Głóg zawiera bioflawonoidy, które m.in. wspomagają działanie witaminy C i wykazują działanie wzmacniające układ krwionośny oraz kwasy organiczne, garbniki, gorycze, fitosterole, olejki eteryczne, witaminy z grupy B, prowitaminę A i sole mineralne: żelazo, wapń, magnez, potas, a także mangan, kobalt, glin i krzem, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Ponadto surowiec zawiera związki trójterpenowe, garbniki, pochodne puryny i karotenoidy.

Skład: sok z owoców głogu. Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce. Bez konserwantów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.

Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.

Pojemność netto: 500 ml