Olej z orzechów cedrowych
Olej z Orzechów Cedrowych Orzeszki cedrowe to źródło witaminy E, F, retinolu – A i mikroelementów (magnez, mangan, żelazo, miedź, fosfor, jod). Olej Cedrowy to aktywny antyoksydant, który reguluje przemianę materii i poprawia trawienie
Czytaj więcej »Olejek z Oregano
Olejek z Oregano Oregano zawiera flawonoidy, będące antyoksydantami, które wspomagają ochronę komórek przed atakiem wolnych rodników, odpowiedzialnych za przyspieszenie starzenia się narządów wewnętrznych.
Czytaj więcej »Olej Arganowy
Olej Arganowy Olej arganowy często jest dodawany do potraw, nadaje im niesamowity smak i zapach. Dzięki zawartości antyoksydantów wspiera nasz organizm zwiększając naturalną odporność.
Czytaj więcej »Olej z Ostropestu
Olej z Ostropestu Olej pozyskiwany z ostropestu ma więc szereg cennych właściwości m.in. wspomaga pracę wątroby, reguluje czynności trawienne zwiększając wydzielanie soku żołądkowego, poprawia apetyt.
Czytaj więcej »Olej z Czarnuszki
Olej z Czarnuszki Znana jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak. Sprawia to, że stosowana jest również jako przyprawa.
Czytaj więcej »Sok z czarnego bzu
Sok z Czarnego Bzu Jagody czarnego bzu są jednym z najbogatszych źródeł antocyjanów, które stymulują system immunologiczny. Owoce bzu czarnego są uznawane za skuteczne środki usuwające szkodliwe produkty przemiany materii.
Czytaj więcej »Sok z winogron
Sok z Winogron Winogrona mają w swoim składzie łatwo przyswajalną glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii. Dlatego są polecane osobom obciążonym dużym wysiłkiem oraz osłabionym i wyczerpanym.
Czytaj więcej »Sok z buraka
Sok z buraka Sok z buraka polecano kobietom w ciąży, wierząc, że zapewni on zdrowie i pomyślność matkom i ich dzieciom. Jest również źródłem kwasu foliowego, który wpływa korzystnie na układ nerwowy i mózg.
Czytaj więcej »Karczoch
Karczoch Najbardziej cenioną substancją zawartą w karczochu jest cynaryna. Związek ten został przebadany przez współczesną medycynę akademicką. Jest on znany ze zdolności do obniżania „złego” cholesterolu.
Czytaj więcej »Sok z malin
Sok z malin to doskonałe uzupełnienie każdej diety o niezbędne dla organizmu witaminy! Maliny są źródłem wielu ważnych dla organizmu substancji odżywczych oraz minerałów i mikroelementów tj. wapń, żelazo, magnez czy mangan. Owoce mają również dużą zawartość błonnika i pektyn.
Czytaj więcej »Sok z rokitnika
Sok z rokitnika zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, minerały i pektyny. Jest źródłem wielu witamin i substancji aktywnych, które wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych i zapobiegają utlenianiu się cholesterolu. Produkt po otwarciu należy trzymać w lodówce.
Czytaj więcej »Sok z mango
Sok z mango jest bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B oraz minerały tj. fosfor, wapń, potas, sód czy żelazo. Szczególnie polecany jest osobom z problemami skórnymi, ponieważ substancje aktywne zawarte w ekstrakcie z mango poprawiają kondycję skóry i włosów.
Czytaj więcej »Sok z acai
Sok z acai zawiera różne typy polifenoli tj. flawonoidy i antocyjany oraz antyoksydanty spowalniające proces starzenia się skóry. Jagoda Acai zawiera również błonnik i fitosterole, a wysoki współczynnik ORAC poprawia witalność naszego organizmu. Sok nie zawiera konserwantów ani sztucznych cukrów.
Czytaj więcej »Sok z granatu
Sok z granatu zawiera białko, kwasy organiczne, żelazo, wapń, witaminę C oraz związki, które mają korzystny wpływ na układ krążenia. Powinien on się znaleźć w diecie każdej kobiety, gdyż łagodzi objawy menopauzy. Poleca się go również na wzmocnienie pracy gruczołu prostaty.
Czytaj więcej »Sok z aceroli
Sok z aceroli to bogactwo witaminy C będącej silnym antyoksydantem, który nawilża i uelastycznia skórę oraz przeciwdziała jej starzeniu. W owocach aceroli znajdziemy również prowitaminę A, B1, B2, PP, wapń, fosfor i żelazo. Sok nie zawiera konserwantów jedynie naturalnie występujące cukry.
Czytaj więcej »