Produkty

Olej z orzechów cedrowych

Olej z Orzechów Cedrowych Orzeszki cedrowe to źródło witaminy E, F, retinolu – A i mikroelementów (magnez, mangan, żelazo, miedź, fosfor, jod). Olej Cedrowy to aktywny antyoksydant, który reguluje przemianę materii i poprawia trawienie

Czytaj więcej »

Olejek z Oregano

Olejek z Oregano Oregano zawiera flawonoidy, będące antyoksydantami, które wspomagają ochronę komórek przed atakiem wolnych rodników, odpowiedzialnych za przyspieszenie starzenia się narządów wewnętrznych.

Czytaj więcej »

Olej Arganowy

Olej Arganowy Olej arganowy  często jest dodawany do potraw, nadaje im niesamowity smak i zapach. Dzięki zawartości antyoksydantów wspiera nasz organizm zwiększając naturalną odporność.

Czytaj więcej »

Olej z Ostropestu

Olej z Ostropestu Olej pozyskiwany z ostropestu ma więc szereg cennych właściwości m.in. wspomaga pracę wątroby, reguluje czynności trawienne zwiększając wydzielanie soku żołądkowego, poprawia apetyt.

Czytaj więcej »

Olej z Czarnuszki

Olej z Czarnuszki Znana jako czarny kminek egipski od wieków ceniona jest ze względu na charakterystyczny, dość intensywny, pieprzno-korzenny smak. Sprawia to, że stosowana jest również jako przyprawa.

Czytaj więcej »

Sok z czarnego bzu

Sok z Czarnego Bzu Jagody czarnego bzu są jednym z najbogatszych źródeł antocyjanów, które stymulują system immunologiczny.  Owoce bzu czarnego są uznawane za skuteczne środki usuwające szkodliwe produkty przemiany materii.

Czytaj więcej »

Sok z winogron

Sok z Winogron Winogrona mają w swoim składzie łatwo przyswajalną glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii. Dlatego są polecane osobom obciążonym dużym wysiłkiem oraz osłabionym i wyczerpanym.

Czytaj więcej »

Sok z buraka

Sok z buraka Sok z buraka polecano kobietom w ciąży, wierząc, że zapewni on zdrowie i pomyślność matkom i ich dzieciom. Jest również  źródłem kwasu foliowego, który wpływa korzystnie na układ nerwowy i mózg.

Czytaj więcej »

Karczoch

Karczoch Najbardziej cenioną substancją zawartą w karczochu jest cynaryna. Związek ten został przebadany przez współczesną medycynę akademicką. Jest on znany ze zdolności do obniżania „złego” cholesterolu.

Czytaj więcej »

Sok z malin

Sok z malin to doskonałe uzupełnienie każdej diety o niezbędne dla organizmu witaminy! Maliny są źródłem wielu ważnych dla organizmu substancji odżywczych oraz minerałów i mikroelementów tj. wapń, żelazo, magnez czy mangan. Owoce mają również dużą zawartość błonnika i pektyn.

Czytaj więcej »

Sok z rokitnika

Sok z rokitnika zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, minerały i pektyny. Jest źródłem wielu witamin i substancji aktywnych, które wzmacniają ścianki naczyń krwionośnych i zapobiegają utlenianiu się cholesterolu. Produkt po otwarciu należy trzymać w lodówce.

Czytaj więcej »

Sok z mango

Sok z mango jest bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B oraz minerały tj. fosfor, wapń, potas, sód czy żelazo. Szczególnie polecany jest osobom z problemami skórnymi, ponieważ substancje aktywne zawarte w ekstrakcie z mango poprawiają kondycję skóry i włosów.

Czytaj więcej »

Sok z acai

Sok z acai zawiera różne typy polifenoli tj. flawonoidy i antocyjany oraz antyoksydanty spowalniające proces starzenia się skóry. Jagoda Acai zawiera również błonnik i fitosterole, a wysoki współczynnik ORAC poprawia witalność naszego organizmu. Sok nie zawiera konserwantów ani sztucznych cukrów.

Czytaj więcej »

Sok z granatu

Sok z granatu zawiera białko, kwasy organiczne, żelazo, wapń, witaminę C oraz związki, które mają korzystny wpływ na układ krążenia. Powinien on się znaleźć w diecie każdej kobiety, gdyż łagodzi objawy menopauzy. Poleca się go również na wzmocnienie pracy gruczołu prostaty.

Czytaj więcej »

Sok z aceroli

Sok z aceroli to bogactwo witaminy C będącej silnym antyoksydantem, który nawilża i uelastycznia skórę oraz przeciwdziała jej starzeniu. W owocach aceroli znajdziemy również prowitaminę A, B1, B2, PP, wapń, fosfor i żelazo. Sok nie zawiera konserwantów jedynie naturalnie występujące cukry.

Czytaj więcej »