Produkty

Olej z nasion czarnuszki

Olej z nasion czarnuszki ma szerokie zastosowanie zarówno przy chorobach skórnych tj, zakażenia grzybami, bakteryjne oraz alergiczne. Pozytywnie wypływa na układ pokarmowy, moczowy i oddechowy. Dodatkowo reguluje gospodarkę hormonalną i wspomaga odporność.

Czytaj więcej »

Olej z rokitnika

Olej z rokitnika jest niezwykle bogaty w witaminę E, kwas a-linolenowy i linolowy. Szczególnie polecany jest przy problemach skórnych, zapaleniu przewodu pokarmowego oraz jako wewnętrzny stymulator układu krążenia. Olej tłoczony jest na zimno i pochodzi z plantacji ekologicznych na Podlasiu.

Czytaj więcej »

Olej z lnianki

Olej z lnianki tłoczony jest na zimno i stanowi doskonałe połączenie kwasów omega 3 i omega 6. Polecany jest szczególnie osobom, które cierpią na schorzenia układu krążenia. Olej można stosować zarówno do sałatek, surówek, ziemniaków, ryb oraz innych potraw.

Czytaj więcej »

Olej rzepakowy

Olej rzepakowy jest najzdrowszym spośród wszystkich olejów roślinnych. Skutecznie przeciwdziała chorobom układu krążenia oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia choroby mięśnia sercowego. Olej tłoczony jest na zimno, dzięki czemu obniża poziom cholesterolu oraz odpowiednio reguluje przemianę materii.

Czytaj więcej »

Olej z pestek dyni

Olej z pestek dyni pochodzi z polskich ekologicznych gospodarstw rolnych. Bogaty w witaminy E a także C, A, D oraz cynk doskonale sprawdza się w profilaktyce chorób układu ruchu oraz prostaty. Spowalnia również proces starzenia się organizmu. Idealnie komponuje się sałatkami i rybami.

Czytaj więcej »

Olej z wiesiołka

Olej z wiesiołka tłoczony jest na zimno i posiada wyjątkowo cenny składnik w postaci gammalinolenowego (GLA), który pozytywnie wpływa na funkcjonowanie całego organizmu. Skutecznie sprawdza się w kuracji wielu schorzeń, a w szczególności problemów skórnych. Może być dodawany do różnego rodzaju potraw.

Czytaj więcej »

Olej lniany

Olej lniany to bogactwo witaminy E oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Tłoczony na zimno doskonale nadaje się do sałatek, surówek, ryb, serów oraz wszelkich innych dań. Stanowi idealne uzupełnienie codziennej diety. Nasiona lnu pochodzą wyłącznie z ekologicznych gospodarstw.

Czytaj więcej »

Olej z dzikiej róży

Olej z dzikiej róży to prawdziwe bogactwo witaminy A i E oraz kwasów tłuszczowych: linolowych, linolenowych oraz olejowych. Ma łagodny smak i doskonale komponuje się z sałatkami i daniami mięsnymi. Stosowany jest również jako kosmetyk, który opóźnia proces starzenia się skóry.

Czytaj więcej »

Olej do roślin strączkowych

Olej do roślin strączkowych jest tłoczony na zimno i pochodzi jedynie z ekologiczny upraw. Polecany jest przede wszystkim do dań zawierających fasolę, soję oraz bób. Nadaje łagodnego, ziołowego aromatu i smaku oraz zapobiega wzdęciom.

Czytaj więcej »

Olej ziołowy do dań z ryb

Olej ziołowy Dary Natury, dzięki połączeniu pietruszki, kocimiętki cytrynowej, bazylii, lubczyku, macierzanki oraz szczypiorku idealnie harmonizuje się ze smakiem ryb . Można przyrządzać z nim zarówno śledzie jak i inne ryby słono i słodko-wodne. Może również służyć do krótkiego smażenia ryb.

Czytaj więcej »

Olej czosnkowy

Olej czosnkowy Dary Natury to połączenie oleju rzepakowego oraz czosnku niedźwiedziego i czosnku pospolitego. Idealnie komponuje się z sałatkami i surówkami warzywnymi oraz polecany jest do krótkiego smażenia. Pojemność butelki to 350 ml.

Czytaj więcej »

Olej ziołowy do sałatek

Olej ziołowy Darów Natury to doskonałe połączenie olejków eterycznych, soli mineralnych, witamin oraz świeżych ziół tj. majeranek, tymianek, lubczyk, cząber i oregano, które idealnie komponują się z różnego rodzaju sałatkami, surówkami oraz twarogami.

Czytaj więcej »

Miód nektarowo-spadziowy

Miód nektarowo-spadziowy powstaje z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej. Wyróżnia się ciemną barwą, a jego smak zależy od rodzaju nektaru. Doskonale wpływa na serce oraz sprawdza się przy leczeniu różnego rodzaju infekcji.

Czytaj więcej »

Miód spadziowy

Miód ze spadzi iglastej doskonale sprawdza się u osób przemęczonych, które chcą wzmocnić swój układ odpornościowy. Reguluje on działanie przewodu pokarmowego, wspomaga układ moczowy. Zalecany jest również osobom ze schorzeniami naczyń krwionośnych.

Czytaj więcej »

Miód rzepakowy

Miód rzepakowy to największe bogactwo glukozy oraz aminokwasów, dzięki czemu doskonale wpływa na pracę serca oraz wszelkiego rodzaju stany zapalne w tym: zapalenie dróg oddechowych, dróg moczowych, wątroby czy nerek.

Czytaj więcej »