Produkty pszczele

Miód nektarowo-spadziowy

Miód nektarowo-spadziowy powstaje z nektaru roślin miododajnych i spadzi iglastej bądź liściastej. Wyróżnia się ciemną barwą, a jego smak zależy od rodzaju nektaru. Doskonale wpływa na serce oraz sprawdza się przy leczeniu różnego rodzaju infekcji.

Czytaj więcej »

Miód spadziowy

Miód ze spadzi iglastej doskonale sprawdza się u osób przemęczonych, które chcą wzmocnić swój układ odpornościowy. Reguluje on działanie przewodu pokarmowego, wspomaga układ moczowy. Zalecany jest również osobom ze schorzeniami naczyń krwionośnych.

Czytaj więcej »

Miód rzepakowy

Miód rzepakowy to największe bogactwo glukozy oraz aminokwasów, dzięki czemu doskonale wpływa na pracę serca oraz wszelkiego rodzaju stany zapalne w tym: zapalenie dróg oddechowych, dróg moczowych, wątroby czy nerek.

Czytaj więcej »

Miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy to miód zebrany z wielu gatunków kwiatów. Polecany jest przede wszystkim przy chorobach serca oraz alergii i innych schorzeniach dróg oddechowych. Dodatkowo doskonale regeneruje siły i ma dobroczynny wpływ na wątrobę.

Czytaj więcej »

Miód gryczany

Miód gryczany ma przede wszystkim dobroczynny wpływ na układ krążenia. Jednak podobnie, jak miód wielokwiatowy doskonale wzmacnia serce i ochrania wątrobę. Polecany jest również osobom cierpiącym na schorzenia górnych dróg oddechowych.

Czytaj więcej »

Miód wiosenny

Miód wiosenny to połączenie nektaru z kwiatów mniszka oraz maliny. Pochodzi on z niewielkich pasiek często ulokowanych pośród rozległych lasów. Ma on pozytywny wpływ na przemianę materii, naczynia krwionośne oraz doskonale zapobiega infekcją górnych dróg oddechowych.

Czytaj więcej »